Podruhé mistryní světa

28.09.2011 18:45

Stejně jako minulý rok jsem dostala tu možnost reprezentovat český svaz moderního pětiboje na mistrovství světa v biathle. Biathle je v podstatě krátký aquatlon, skládá se z 1500 metrů běhu, 200m plavání a 1500m běhu. Za necelých 15 minut je po závodě.

Loni v Dubaji, letos v bulharské Sofii.  Odjeli jsme i v podobném složení - Lukáš Purkar, Péťa Šlajs a já. Chyběl pouze Vojta Dědek, který s námi jet měl, ale bohužel onemocněl. Přibyl nadějný pětibojař startující v kategorii dorostenců Ondra Svěchota. Jako první ukázal svá záda soupeřům Petr, který si s přehledem doběhl pro titul mistra světa.  Následovalo moje prvenství. Přestože v biathle patřím stále ještě do kategorie juniorek, zvítězila jsem celkově i mezi ženami, se kterými jsme měly společný start. Purky bojoval statečně a obsadil bodované 6. místo. Ondra se díky skvělému běhu z 8. příčky po plavání propracoval až na bramborovou pozici.

Letos byla naše výprava díky dvěma zlatým medailím ještě úspěšnější než loni. Už teď se těším na příští rok, že se s biathle opět někam podívám.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.